Vakantiewoning

Wij - dat zijn Kurt en Isabel - heten je welkom in de ruime vakantiewoning die we in de loop van 2016 en 2017 eigenhandig bouwden. De woning voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is piekfijn afgewerkt, met een nadruk op een laag energieverbruik en op comfort. Voor ons is Dubo Durbuy namelijk ook een visitekaartje, want onze firma Dubo bvba is gespecialiseerd in klimatisatie, warmtepompen en zonne-energie. Verwacht dus een perfect uitgeruste vakantiewoonst, middenin de rust van de Ardennen.

‘Ruim’ is in Dubo Durbuy niet overdreven: de woning biedt plek aan 6 tot 14 personen, en meerdere baby’s en/of peuters. Er zijn 5 ruime slaapkamers met een dubbel bed, telkens met een eigen badkamer met een inloopdouche en toilet. De 6de slaapkamer biedt plaats aan 4 personen of 6 kinderen en heeft een badkamer met een bad. De gemeenschappelijke ruimte beneden is groot genoeg om met z’n allen te eten, uit te blazen na een wandeling, noem maar op. Ook met een grote groep vind je hier rust en gezelligheid.

Sedert de catastrofale overstroming van 15 Juli 2021 zijn alle technieken, die pas 3.5 jaar oud waren, reeds vernieuwd. 

Er is een laadpunt type Wallbox aanwezig voor elektrische voertuigen.

 Bekijk de woning

Het buitenleven

Omdat de vallei van Durbuy een microklimaat heeft en het hier dus heel vaak mooi weer is, hebben we bijzondere aandacht besteed aan het buitenleven in Dubo Durbuy.

Een terras naast de keuken en de eetplaats biedt een zalig uitzicht over de Ourthe in het dal en over de achterliggende heuvels. Met wat geluk spot je er grazende koeien en overvliegende reigers.

Het terras geeft via een trapje uit op het grote terras beneden, naast de tuin. Daar vind je twee barbecuestellen en twee picknickbanken, zodat je bij mooi weer buiten kan leven.

Ondertussen kunnen de kinderen lekker ravotten. Vanop de parking kunnen ze via een echte boomhut de tuin verkennen, op een avontuurlijke maar veilige manier. Er zijn twee schommels, een loopbrug met uitkijkposten, een klimmuurtje, en een kleiner speeltuig voor de kleinste kindjes. In het voorjaar van 2018 voegen we nog een trampoline aan ons speelparadijs toe.

En de ouders mogen gerust zijn: het domein is volledig omheind.

 

locatie

De ligging

Dubo Durbuy ligt in een beschermd natuurgebied vlakbij Durbuy. We vragen onze gasten dan ook om respectvol met de omgeving om te gaan. Aan de ene kant van de woning heb je een prachtig uitzicht over de Ourthe, aan de andere kant ligt een mooie Ardense rotswand. Aan het vakantiehuis vertrekt een goed onderhouden wandelpad langs de Ourthe dat je naar Durbuy brengt: een wandeling van een klein halfuurtje die we iedereen kunnen aanraden!

Boodschappen kan je doen in het dorpje Barvaux, op zo’n 5 km van het huis. De meeste bekende supermarktketens liggen er dicht bij elkaar. In Durbuy zelf is er een slager en een bakker. In Marche-en-Famenne vind je modeboetieks. Heb je geen zin om te koken, maar ook geen zin om nog richting Durbuy te trekken? Dan kan je bij onze buren LPM Grill of Café La Barrière terecht voor een hapje en een drankje.

Bereikbaarheid en parking

De inrit naar Dubo Durbuy ligt vlak op de kruising van twee invalswegen naar de stad Durbuy. Vanuit Gent is het ongeveer 1u40 min rijden, vanuit Kortrijk goed 2u. Een gedetailleerde situering en routeplanning vind je onder ‘contact’.

Door de uitzonderlijke ligging van de vakantiewoning in natuurgebied is het domein helaas niet toegankelijk voor rolstoelpatiënten.

Op ons domein is er parkeermogelijkheid voor ongeveer 5 wagens op een rij. Op de publieke parking boven kunnen nog eens 5 voertuigen staan. Er is camerabewaking op de parking, de oprit en in de tuin.